Pravljice za odrom – VZHODNO OD SONCA, ZAHODNO OD MESECA

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE

& NARODNA IN ŠTUDIJSKA KNJIŽNICA

 

PRAVLJICE ZA ODROM

 

VZHODNO OD SONCA IN ZAHODNO OD MESECA

(norveška ljudska pravljica)

bere: Primož Forte

v soboto, 3. aprila ob 17. uri

Slovensko stalno gledališče bo obiskalo svoje mlade gledalce tudi med prazniki. Nadaljuje se namreč z velikim uspehom video branje ljudskih pravljic, ki vsak konec tedna prinašajo novo zgodbo iz brezčasne zakladnice. Do sedaj so otroci vsak teden poslušali slovenske ljudske pravljice, v soboto, 3. aprila od 17. ure dalje (in v naslednjih 48. urah) pa bo domišljija segla do severnih bregov z norveško ljudsko pravljico.

»Vzhodno od sonca in zagodno od meseca« je pripoved, ki vsebuje elemente mnogih znanih pravljic: lahko jo povežemo s priljubljeno zgodbo Lepotice in zveri, lahko tudi z Apulejevim mitom, kot tudi z mnogimi pravljicami o revnih in lepih deklicah, ki z močjo dobrote in ljubezni postanejo princeske. Začaran princ, skrivnostni grad, obljube in preizkušnje, modre starke in govoreči vetrovi, potovanje okoli sveta na krilih močne želje so sestavine te pravljice, ki jo bo tokrat prebral igralec Primož Forte. Izšla je pri založbi Mladinska knjiga v publikaciji, ki jo je ilustrirala Mojca Cerjak.

Video bo objavljen na kanalu youtube gledališča in na facebook strani sodelujočega Oddelka za mlade bralce NŠK.

 

 

POVEZAVA:

 

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj