PREMIERA glasbene predstave za otroke NA DVORIŠČU

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE in DreamArt
v sodelovanju s Cankarjevim domom Ljubljana in s SKD Tabor

Feri Lainšček / Lojze Krajnčan
NA DVORIŠČU
Glasbena predstava za otroke
 
igrata in pojeta ROMANA KRAJNČAN in DANIJEL MALALAN  
Režija: Ivana Djilas
Avtor besedila in pesmi: Feri Lainšček
Avtor glasbe in glasbeni producent: Lojze Krajnčan
 
PREMIERA V NEDELJO, 29. SEPTEMBRA, OB 11.00
V KULTURNEM DOMU V GORICI
(v okviru Komigo Baby)

na dvoriscu _oblikovanje sintesi_hub.jpg

V nedeljo, 29. septembra se bo v Gorici pričela pot nove otroške predstave Slovenskega stalnega gledališča, ki bo tokrat glasbena pravljica, v kateri nastopa ena najbolj priljubljenih izvajalk slovenskih pesmi za otroke. Romana Kranjčan bo namreč skupaj z Danijelom Malalanom protagonistka predstave Na dvorišču po besedilu Ferija Lainščka, ki bo ob 11.00 doživela premiero na odru Kulturnega doma v Gorici v okviru sezone Komigo Baby. Glasbena predstava za otroke je koprodukcija SSG in DreamArt, v sodelovanju s Cankarjevim domom Ljubljana in s SKD Tabor.
Dogaja se na nekem dvorišču, kjer sta gospa Romana in gospod Ferdo soseda. Oba kmetujeta, toda dvorišče je razmejeno z ograjo, ker se Romana in gospod Ferdo po značaju in odnosu do živali zelo razlikujeta. Romana ima živali rada, pušča jim, da se prosto gibljejo, jih ne privezuje in ne zapira v kletke. Gospod Ferdo ravna nasprotno: pri njem so živali privezane, zaprte, uporablja jih za delo in pridobivanje hrane. Zaradi tega njegove živali večkrat pobegnejo na svobodo, ali k Romani. Soseda se zaradi tega ves čas prerekata. Na koncu pa najdeta skupno govorico, do katere prideta skozi vrsto izvirnih pesmi Lojzeta Kranjčana. Režijo predstave podpisuje Ivana Djilas, kostume Jelena Prokovič, koreografije Žigan Kranjčan, lutke pa je oblikovala in izdelala Barbara Bulatović.
Romana Kranjčan je izvajalka avtorskih pesmi za otroke, animatorka in pevka šansonov, ki je pridobila široko prepoznavnost kot vokalistka ansamblov 12. nadstropje in Sibila, Kranjskega Dixiland Banda in ansambla Rž, ki so ustvarjali v prvi polovici 80. let 20. stoletja. Leta 1989 je posnela prvo kaseto za otroke z naslovom Romana in Bolhobend ter z leti postala takorekoč sinonim za pevko avtorskih pesmi za otroke. Skupaj je posnela 15  kaset in zgoščenk za otroke, ustvarila šest muzikalov in več glasbeno plesnih predstav za otroke ter knjige z notnim zapisom. Za svoje solo delo je prejela 5 Zlatih petelinov, srebrno in zlato ploščo in druge nagrade.

foto: Luca Quaia

ssg-na dvoriscu foto luca quaia (1).jpg

www.teaterssg.com

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj