RESNICA – petek s francosko komedijo

Slovensko stalno gledališče

 

Florian Zeller

RESNICA

francoska komedija

 

režiser: Alen Jelen

 

V PETEK, 16. OKTOBRA, OB 20.30

izredna ponovitev v Veliki dvorani SSG

z italijanskimi nadnapisi

 

 

Lahkotna in subtilna francoska komedija o ljubezenskem četverokotniku bo v petek, 16. oktobra ob 20.30 nagovorila gledalce Slovenskega stalnega gledališča z enkratno ponovitvijo uspešnice Resnica Floriana Zellerja. Predstava tržaškega gledališča, ki je veliko gostovala tudi po slovenskih odrih, je nastala po besedilu avtorja, ki se je najprej uveljavil kot pisatelj in je prejel vidne francoske literarne nagrade. Ko je začel pisati za gledališče, ga je eden najbolj uglednih britanskih dnevnikov označil kot »najbolj vznemirljivega avtorja nove dramatike«: strokovno oceno je podprlo tudi navdušenje gledalcev z izjemnim, mednarodnim uspehom njegovih del.

Komedija Resnica dobi navdih v tradiciji francoskega vodvila, a ni le situacijska, temveč tudi konverzaciijska komedija. Dva para se v njej zapletata v zrcalno igro prikritih resnic in odkritih laži, da bi uspešno prebrodila nezvestobo v prepletu tajnih razmerij, kjer sta mož in ljubimec iste ženske tudi najboljša prijatelja.

Za slovenski prevod besedila je poskrbel Aleš Berger, režiser predstave pa je Alen Jelen. Igralsko zasedbo sestavljajo Lučka Počkaj, Danijel Malalan, Vladimir Jurc in Tina Gunzek. Za ogled predstave, ki bo opremljena z italijanskimi nadnapisi, je potrebna rezervacija na št. 040 2452616.

 

www.teaterssg.com

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj