ZAČNIMO…KJER SMO SE USTAVILI

 

Jean Luc Lagarce

SAMO KONEC SVETA

v petek, 10. julija, ob 20.30

v Veliki dvorani SSG!!!

 

V petek, 10. julija ob 20.30 bo Velika dvorana Slovenskega stalnega gledališča ponovno odprla vrata občinstvu z izredno ponovitvijo drame Samo konec sveta. Predstava v režiji Vladimirja Jurca je zadnja, ki je doživela uprizoritev pred zaprtjem in ni zaživela z vsemi abonmajskimi ponovitvami. Abonenti, ki si niso ogledali te francoske drame, bodo imeli zdaj priložnost, da izkoristijo svojo abonmajsko izkaznico še za zadnjo ponovitev, blagajna gledališča pa bo odprta tudi za vse ostale obiskovalce.

Besedilo iz leta 1990 je delo Jean Luca Lagarcea, danes enega najbolj uprizorjenih francoskih dramatikov. Obravnava temo, ki je v mnogih pogledih avtobiografska. Je zgodba o mladem pisatelju, ki se po dvanajstih letih odsotnosti vrne domov, da bi družino seznanil z vestjo o svoji bližnji smrti. Leta 2015 je drama postala scenarij za istoimenski film Xaviera Dolana, ki je prejel Veliko nagrado žirije na festivalu v Cannesu.

Uprizoritev SSG je nastala po prevodu Suzane Koncut, ene izmed letošnjih dobitnic nagrade Prešernovega sklada. Zasedbo sestavljajo Maja Blagovič, Primož Forte, Tina Gunzek, Romeo Grebenšek, Sara Gorše in glasbenik Denis Beganović.

Predstava bo opremljena z italijanskimi nadnapisi, dvorana pa preurejena v skladu z novimi preventivnimi predpisi.

Predstava bo v soboto gostovala v okviru Primorskega poletnega festivala in se bo vrnila v Trst 24. julija, ko bo na sporedu v parku Vile Sartorio v okviru festivala Trieste Estate.

SAMO KONEC SVETA (foto Luca Quaia)

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj