SAMO KONEC SVETA- v ponedeljek v Gorici

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE

ABONMA V GORICI

Jean-Luc Lagarce

SAMO KONEC SVETA
režiser: Vladimir Jurc

ponedeljek, 17. februar, ob 20.30

Kulturni center Lojze Bratuž

z italijanskimi nadnapisi

 

 

Samo konec sveta je predstava o pomenu odprte izmenjave, posluha in komunikacije znotraj družinskega kroga. Tema je zelo aktualna v času, ko medsebojni stiki pešajo ali jih najpogosteje nadomeščajo digitalne naprave. Obravnaval jo je leta 1990 francoski dramatik Jean Luc Lagarce, v odnosu do posebne, tudi avtobiografske teme. Predstava je namreč zgodba o človeku, ki se vrne domov, da bi družini sporočil pomembno novico, a ne pride do konkretne besede med monologi ljudi, ki govorijo, a se med seboj dejansko ne pogovarjajo. Za neizrečenimi besedami se skriva tudi stigma bolezni, točneje AIDSa, ki je tudi prerano prekinila življenje in ustvarjanje avtorja besedila.

Predstavo je režiral dolgoletni član umetniškega ansambla Slovenskega stalnega gledališča Vladimir Jurc, po prevodu Suzane Koncut, ene izmed letošnjih dobitnic nagrade Prešernovega sklada, ki je slovenskim bralcem, mojstrsko približala številne francoske sodobne avtorje.

Zasedbo sestavljajo Maja Blagovič, Primož Forte in Tina Gunzek ter gostujoča igralca Romeo Grebenšek in Sara Gorše, ki sta v preteklih sezonah stalno ali občasno sodelovala s tržaškim gledališčem. Piranski glasbenik Denis Beganović je avtor glasbe in na odru sodeluje kot pozavnist. Scene in kostume podpisuje Prešernova nagrajenka Bjanka Adžič Ursulov, luči pa je oblikoval priznani umetniški kolektiv Son:DA. Avtor maske pa je Matej Pajntar.

Goriška ponovitev nove produkcije SSG bo na sporedu v okviru goriškega abonmaja v ponedeljek, 17. februarja ob 20.30 v Kulturnem centru Lojze Bratuž.

 

Vozni red brezplačnega avtobusa:
Doberdob, pred Občino v Doberdobu ob 19.25
Tržič, ul. San Polo št. 155 (pri Marketu IN’S) ob 19.35
Štivan, na autobusni postaji, (po križišču, na cesti za Gorico) ob 19.40
Jamlje, na vtobusni postaji ob 19.50
Gabrje, na autobusni postaji ob 20.00
Sovodnje, pri lekarni ob 20.05

 

BLAGAJNA SSG/ BIGLIETTERIA TSS

od torka do petka od 10. do 15. ure in uro pred predstavo

da martedì a venerdì dalle 10.00 alle 15.00 e un’ora prima dell’inizio degli spettacoli

 

tel. 00 39 040 24 52 616

brezplačna telefonska številka/ numero verde: 800 214 302

 

www.teaterssg.com

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj