SLUGA DVEH GOSPODARJEV-v soboto in v nedeljo v Bazovici in v Nabrežini

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE
IZVEN ABONMAJA


SLUGA DVEH GOSPODARJEV
po motivih Carla Goldonija
režija, priredba in zamisel: Igor Pison  

SOBOTA, 27.04 ob 20.30
GOSPODARSKA ZADRUGA V BAZOVICI

NEDELJA, 28.04 ob 18.00
KD IGO GRUDEN V NABREŽINI

sodelujeta SKD Lipa in SKD Igo Gruden    

Posodobljena in hkrati zvesta različica komične, improvizacijske, baročne Commedie dell’Arte je na začetku letošnje sezone Slovenskega stalnega gledališča obarvala zabavno predstavo Sluga dveh gospodarjev po motivih istoimenske komedije Carla Goldonija. Režiser Igor Pison si je zamislil to predstavo za gostovanja po društvenih dvoranah, v duhu prav tako potujoče gledališke zvrsti, v kateri dobi navdih. V soboto, 27. aprila bo predstava gostovala ob 20.30 v dvorani Gospodarske Zadruge v Bazovici s sodelovanjem SKD Lipa, v nedeljo, 28. aprila ob 18.00 pa bo zaživela na odru Kulturnega doma Igo Gruden v Nabrežini s sodelovanjem istoimenskega kulturnega društva.
Komedija »Sluga dveh gospodarjev« ima v Goldonijevem opusu posebno mesto kot prelomnica, ki zapira vrata staromodnemu in izumetničenemu gledališču z maskami in odpira pot do Goldonijevega opisa realnega življenja. Besedilo govori o dvojni službi protagonista Truffaldina, ki si želi dvojnega zaslužka, a kmalu ugotovi, da bo za to potreboval vso svojo iznajdljivost, saj imata gospodarja nepričakovane skupne zaplete. Okoli komične osi se vrti ljubezenska zgodba, ki pa je najprej kupčija patriarhalne družbe, čeprav v zelo komični omaki. Igralska zasedba je pretežno tržaška: v kostume in lasulje različnih likov spretno zlezejo namreč Nikla Petruška Panizon, Tadej Pišek, Andrej Rismondo in Nejc Kravos. Izvirne songe je podpisal Ilija Ota.

sluga foto luca quaia (2).jpg

sluga foto luca quaia (8).jpg

sluga foto luca quaia (28).jpg

www.teaterssg.com

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj