Sobota, 10. novembra. RUJNO na Proseku, LAKELESS v Trstu

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE

DVOJNA PONUDBA V SOBOTO, 10. NOVEMBRA


RUJNO KOT RUJNO NA PROSEKU
LAKELESS V KULTURNEM DOMU  

V soboto, 10. novembra bo Slovensko stalno gledališče ponudilo kar dva dogodka izven abonmaja. Dom Prosekarja na Proseku bo ob 20.00 okvir neformalne besedne, likovne in glasbene igre z okušanjem Rujno kot rujno. Predstava je nastala letos po zamisli pesnika Marka Kravosa kot posebno praznovanje njegovega življenjskega jubileja. Slikar Franko Vecchiet in skladatelj Lado Jakša sooblikujeta multimedialni večer s sklepnim »okušanjem«, ki povezuje veter, kamen in vino v prepletu različnih umetnosti in samega naravnega okvira. Tokrat se bo omenjenim umetnikom pridružila z branjem tudi igralka Maja Blagovič. Za »vinsko pesnitev« pa bo poskrbel Aleksij Štoka. Dogodek spada v prireditve ob letošnjem Martinovanju.
Ob 20.30 pa bo Kulturni dom v Trstu gostil večer niza Razseljeni, pri katerem sodeluje tudi SSG. Na sporedu bo plesna predstava Studio XXV Lakeless, v kateri sta združila moči plesalka in koreografinja Maša Kagao Knez ter beatboxer in hip hop glasbenik Murat. Predstava izhaja iz misli na dva laboda (bel in črn) brez jezera, ki vzpostvljata stik in dialog preko gibov, glasbe in različnih umetniških govoric. Energija, voda, ribe, jezero so ključne besede tega brezčasnega dueta v gibanju.

lakeless.jpg

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj