SOSESKA EVROPA v okviru niza Razseljeni-11. in 12. oktobra

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE
v okviru niza Raz/seljeni

Slovensko stalno gledališče, Bonawentura / Gledališče Miela
v sodelovanju z ZSKD in Mittelfest

SOSESKA EVROPA ali kako postati Evropejci z zaščitenim poreklom!
režiserka: Sabrina Morena

v sredo, 11. oktobra ob 21.00
v četrtek, 12. oktobra ob 19.30
Gledališče Miela


Nova predstava Slovenskega stalnega gledališča, »ki ne potrebuje nadnapisov« bo v sredo in v četrtek prispela na oder gledališča Miela v okviru niza dogodkov na temo migracij Raz/seljeni. Nekoliko »razseljeni« so zadnje čase tudi državljani Evropske Unije, ki jih samoironično in humoristično obravnava komedija Soseska Evropa ali kako postati Evropejci z zaščitenim poreklom!, najnovejša uprizoritev SSG v režiji Sabrine Morena, ki govori o možnem sožitju znotraj ogromne soseske, kjer so mali stereotipi in predsodki včasih velike ovire. Protagonista zgodbe sta operni pevec (Danjel Dan Malalan) in njegova soproga (Nikla Petruška Panizon): prvi je bolj konservativen, druga pa se zanima za eksotične kulture, eden je vezan na kraške tradicije, druga pa je prepričana vegetarijanka in športnica. Z njima se na ekranu pogovarjajo marsikateri sostanovalci, ki s svojimi različnimi pogledi na stvari predstavljajo navade posameznih držav: Laura Bussani , Vesna Guštin , Tiina Hallikainen, Franko Korošec, Alessandro Mizzi, Marcela Serli, Mefehnja Tatcheu. V gledališču Miela bo predstava na sporedu v sredo, 11. oktobra ob 21.00 in v četrtek, 12. oktobra ob 19.30.
V sredo ob 19.00 bo gledališče Miela gostilo tudi okroglo mizo na temo sedanje Evrope, na kateri bodo spregovorili zgodovinarki Luisa Accati in Marta Verginella ter filozof Igor Pribac.

Vstopnina € 12,00, Znižana € 10,00.
www.vivaticket.i

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj