Sprehod po Cankarjevem Trstu…

Slovensko stalno gledališče, Slovenska matica, Slovenski klub,Slovenski klub,Oddelek za humanistične študije in Oddelek za pravne vede, jezik, prevajanje in tolmačenje Univerze v Trstu, Center za slovenščino kot drugi in tuji jezik na Oddelku za slovenistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani

novozivljenje - copia.jpg
 
TOREK, 4. DECEMBRA

Sprehod po »CANKARJEVEM DELAVSKEM TRSTU« in predavanje IVAN CANKAR IN SLOVENSKA KULTURA NEKOČ IN DANES

 
V torek 4. decembra, bo prava poslastica dogodkov, posvečenih stoletnici smrti Ivana Cankarja. Dvodelni popoldanski program se bo začel s sprehodom po Cankarjevem delavskem Trstu, ki ga bo vodila prof. Marta Ivašič, nadaljeval pa se bo s predavanjem dr. Vesne Mikolič z naslovom Ivan Cankar in slovenska kultura nekoč in danes ob predstavitvi ponatisa Cankarjevega romana Novo življenje (Slovenska matica, 2018).
Sprehod po Cankarjevi poti v Trstu, ki ga bo vodila prof. Marta Ivašič, se bo začel ob 16. uri pred stavbo Primorskega dnevnika na ulici Montecchi 6; ob vsakem postanku bodo študentje obeh oddelkov tržaške univerze v okviru projekta Slovenski dnevi slovenske literature prebrali pesmi in odlomke iz Cankarjevih del, ki so jih prevedli v italijanščino in so v 22 jezikih zbrani v Antologiji literature Ivana Cankarja. Pot bo udeležence vodila do Kulturnega doma (Ul. Petronio 4), kjer se bo ob 18. uri začel drugi del prireditve.
Prof. Miran Košuta bo imel v Kulturnem domu uvodni nagovor, sledilo pa bo predavanje dr. Vesne Mikolič z naslovom Ivan Cankar in slovenska kultura nekoč in danes ter predstavitev ponatisa Cankarjevega dela Novo življenje, ki je pred 110 leti izšlo pri Slovenski matici.
Dogodek spada v niz dogodkov Cankarjevo leto v Trstu, ki ga koordinira Slovenska kulturno-gospodarska zveza.

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj