Spritz for five & Jazzva

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE TRST
skmbt_c22015122913010.jpgvabi na
enkratni pop&jazz večer a-cappella glasbe!

Spritz for five & Jazzva
prvič skupaj!

 
V petek, 8. januarja 2016, ob 20.30
v sodelovanju z Glasbeno matico

Slovensko stalno gledališče bo začelo novo leto z enkratnim glasbenim dogodkom, ki je nastal na pobudo samega gledališča in bo edinstveno doživetje z nastopom izstopajočih a-cappella, pop in jazz skupin iz Slovenije in Italije. V petek, 8. januarja, ob 20.30 bo SSG v sodelovanju z Glasbeno matico povabil publiko na glasbeno pustolovščino skozi različne stile in priredbe dveh skupin z močno osebnostjo: odkritje italijanskega resničnostnega-šova X Factor Spritz for five in mednarodno priznana slovenska skupina Jazzva bosta namreč prvič delila oder za bogat večer zabavne in jazz glasbe.
Skupina Jazzva je dobitnica nagrad na mednarodnih tekmovanjih, prireja festival Popjazziada in je ena najbolj uveljavljenih slovenskih a cappella skupin. Trikrat zapored je osvojila prvo mesto na slovenskem državnem pop-jazz a cappella tekmovanju Sredi zvezd v Žalcu, nato še (med drugimi nagradami in priznanji) naslov najboljše vokalne skupine tekmovanja Seghizzi 2013 v Gorici, leto kasneje na istem tekmovanju prvo nagrado v kategoriji s priredbami pop in jazz skladb. Letos poleti je skupina na evropskem festivalu Europa Cantat v Madžarskem Pécsu prevzela mednarodno občinstvo s koncertom na najpomembnejšem odru festivala, v Kodály centru.
Spritz for five pa je skupina mladih pevcev iz dežele Furlanije Julijske krajine, ki je opozorila nase z uspešno udeležbo v oddaji X Factor, kjer je sodelovala s pevcem Morganom.  V zadnjih mesecih so pevci pogosto nastopili ob pomembnih in slovesnih priložnostih: na predstavitvah filmov, v sklopu programa milanskega Expa, na podelitvi filmskih nagrad Nastri d’argento v Taormini, na podelitvi nagrade Lucchetta v Trstu, kot predskupina reperja Fedeza. Novembra letos je peterica izdala svoj prvi EP.
Za ljubitelje vokal-pop glasbe in za vse, ki želijo odkriti čar a cappella vragolij, bo koncert enkratna priložnost z dvojnim doživetjem, združitvijo dveh zvočnih svetov in stilov.
Koncert spada v Modri abonmajski program in je vključen tudi v posebno ponudbo za zborovske pevce Usci-ja, ZSKD in ZCPZ, ki lahko izkoristijo možnost nakupa mini-glasbenega abonmaja za posebno ugodno ceno. Za vse ostale obiskovalce so vstopnice na voljo v predprodaji pri blagajni SSG, ki bo tudi med prazniki odprta z običajnim urnikom (10.00-15.00) 30. in 31. decembra ter 4., 5. in 7. januarja. Na dan koncerta bo blagajna odprta uro in pol pred začetkom.

Gledališče priporoča pravočasni nakup vstopnic!

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj