SSG – ABONMA ZA GORICO- KABARET ZLATIH LET

 

Littlebigmac

Marko Vezovišek

Kabaret zlatih let 

režiser Jaša Jamnik

 

ponedeljek, 26. januarja, ob 20.30  – Kulturni dom Gorica

 

 

Glasbeno-gledališka poslastica bo v ponedeljek, 26. januarja obogatila večer goriškega občinstva Slovenskega stalnega gledališča z abonmajskim gostovanjem glasbene komedije Kabaret zlatih let po motivih romana Kuba libre Marka Vezoviška. S songi prepletena predstava v režiji Jaše Jamnika govori o odraščanju v dveh državah in dveh sistemih in je >zgodba o tem, kako smo preživeli socializem in se uspeli ob tem smejati in o tem, kako bo za to, da bomo preživeli kapitalizem, prav tako potrebnega veliko humorja.<  Protagonistka Marjana Trubar se na vaji srečuje z vsakdanjimi gledališkimi zapleti in paradoksi. Z novim pianistom obuja spomine na svojo življenjsko pot, ki jo je iz globokega socializma vodila preko punka in borbe za svobodo, do šansona. Kuba libre je obenem nostalgična pripoved o časih, ki so nezadržno minili, o časih Titove štafete, bratstva in enotnosti, o zlatih letih slovenske popevke.

Zasedba združuje ugledne osebnosti slovenske kulturne in gledališke scene. V predstavi Café teatra nastopata Lara Jankovič in Gregor Strniša. Dramaturgijo predstave je podpisal Matej Bogataj, glasbo Mojmir Sepe, kostume pa Alan Hranitelj.

Predstava v Kulturnem domu v Gorici se bo pričela ob 20.30 in bo opremljena z italijanskimi nadnapisi. Vozni red brezplačnega avtobusa za abonente in gledalce bo tokrat rahlo spremenjen, z upoštevanjem želja uporabnikov. Postaje in urniki bodo sledeči: Doberdob-na trgu sv. Martina ob 19.35, Tržič-ul. San Polo pri bolnici ob 19.45, Štivan – pri križišču na avtobusni postaji ob 19.50, Jamlje- na avtobusni postaji ob 20.00, Gabrje -na autobusni postaji ob 20.10, Sovodnje- pri lekarni ob 20.15. Blagajna Kulturnega doma bo odprta eno uro pred začetkom predstave.

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj