SSG-ELIZABETA in drugi dogodki…

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE
PRVA PONOVITEV MONODRAME ELIZABETA,POSLEDNJI DAN CESARICE
v nedeljo, 12. februarja na Colu

 
1t0a0120.jpgCesarica Elizabeta je z novim letom začela krog obiskov v dvoranah slovenskih kulturnih društev. Po premieri na Opčinah je nova monodrama Slovenskega stalnega gledališča pritegnila namreč zanimanje številnih društev, ki jo bodo predstavili svojim gledalcem v naslednjih mesecih.
V nedeljo, 12. februarja ob 17.00 bo predstava avtorja in režiserja Lina Marrazza Elizabeta, poslednji dan cesarice na sporedu v dvorani Kulturnega doma na Colu, s sodelovanjem KD Kraški dom, v soboto 18. februarja pa bo zaživela v Ljudskem domu v Trebčah s sodelovanjem SKD Primorec. Protagonistka predstave je Nikla Petruška Panizon, kateri je zaupana pripoved v prvi osebi o dogodkih, ki so zaznamovali življenje legendarne cesarice in so ustvarili pravljični, a tudi neresnični mit.
»Sisi ni bila nikoli tako nežna in naivna, kot so jo prepogosto orisali«- je povedal režiser Marrazzo- »Že kot najstnica je pokazala uporni značaj, ko pa je kot cesarica prestopila prag dunajskega dvora je skozi celo življenje ohranila precej vprašljivo vedenje. Nikoli je niso imenovali Sisi, saj se ji je vzdevek prilepil v filmu, ki je pripomogel k ustvarjanju lažnega domišljiskega lika.«
Izvirno italijansko besedilo predstave je prevedla v slovenščino Marinka Počkaj.  Video, ki spremlja in dopolnjuje pripoved s priložnostnimi prizori ali odlomki iz filmov, je ustvaril Maurizio Bressan.
 
vstopnina: 6 evrov

♥♥♥♥♥♥
V NASLEDNJIH DNEH V SSG (IN IZVEN)

20150612_plesasta_pevka_ifp_788.jpgNadaljujejo se v Klubskem prostoru ponovitve uprizoritve Slovenskega stalnega gledališča in AGRFT-ja v režiji Mojce Madon Plešasta pevka.
V petek, 10. februarja bo ob 20.00 v Vhodni avli SSG otvoritev razstave kolektiva Assopuntoniente na temo Ionescove Plešaste pevke. Razstavljali bodo tržaški umetniki Simone Zola, Caterina Stolfa in Erica Cociancich, ki so tolmačili temo predstave s tehniko kolaža, akvarela in originalnega slikanja z vinom.

NASLEDNJE PONOVITVE PLEŠASTE PEVKE (ogled razstave bo možen ob vseh terminih):
petek, 10. februarja,  ob 20.30
sobota, 11. februarja,  ob 20.30
nedelja, 12. februarja,  ob 16.00
četrtek, 16.februarja,  ob 20.30
petek, 17. februarja,  ob 20.30
sobota, 18. februarja,  ob 19.00
četrtek, 2. marca, ob 20.30
petek, 3. marca, ob 20.30
sobota, 4. marca, ob 19.00
nedelja, 5. marca, ob 16.00
Klubski prostor SSG
z italijanskimi nadnapisi
ponedeljek, 6. marca, ob 20.30 – ponovitev v okviru goriškega abonmaja
Kulturni center Lojze Bratuž

(trajanje predstave: 60 minut)

♥♥♥♥♥♥
antonutti e komar.pngSLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE je sodelovalo pri realizaciji dokumentarca zadruge Bonawentura IL VIAGGIO DI CATERINA Sabrine Morene in Franca Peroja. Dokumentarec bo na sporedu v nedeljo, 12. februarja ob 10.05 na tretjem, deželnem programu RAI, s ponovitvijo v sredo, 15. februarja ob 21.20 na slovenskem programu RAI. V dokumentarcu o resnični zgodbi krminske detomorilke iz leta 1891 nastopajo Omero Antonutti, Lara Komar, Paolo Fagiolo in Elena Husu.  

     

Slovensko stalno gledališče 
web. www.teaterssg.com
Stiki z javnostmi : T. +39 040 2461369 
mail: [email protected]

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj