SSG-jutri ODPRTJE SEZONE z 20-odstotnim porastom abonentov!

Image

KAKOR V NEBESIH

ZAČETEK SEZONE SSG S POVEČANIM ŠTEVILOM ABONENTOV

 

Odprtje abonmajske sezone Slovenskega stalnega gledališča v soboto, 21. oktobra, bo posebno praznično. Predstava Kakor v nebesih Kaya Pollaka v režiji Sama M. Strelca je vzbudila veliko zanimanja in nadpovprečno veliko število rezervacij obeta zelo dobro obiskano premiero in ponovitve.

Zvesti gledalci so v zadnjih letih, večkrat izrazili željo, da bi si ogledali življenjsko zgodbo v izvedbi velike zasedbe na velikem odru in švedski scenarij o vezeh znotraj vaške skupnosti in njenega pevskega zbora je v tem smislu idealen odgovor.

Publika se očitno ni navdušila samo za prvo uprizoritev, a je konkretno izrazila svoje zadovoljstvo s celotnim abonmajskim programom. Abonmajska kampanja se bo zaključila z zadnjo ponovitvijo predstave Kakor v nebesih, že zdaj pa je blagajna SSG zabeležila 20% porast v številu abonentov.

Povečalo se je tudi število gledalcev, ki prihajajo iz Slovenije: največja, dolgoletna skupina je tista prijateljev Primorskega poletnega festivala, novejši skupini rednih abonentov pa prihajata iz Komna in Ilirske Bistrice.

Tudi tržaške in goriške višje šole so potrdile skupinske obiske abonmajskih sklopov. Prav tako je SSG po nekajletnem premoru obnovilo ponudbe za osnovne in srednje šole na Tržaškem, ki si bodo ogledale predstave v šolskih in društvenih prostorih ter v gledališču. Pri blagajni bo do konca novembra na voljo tudi Družinski abonma, ki potrjuje in bo zelo verjetno presegel velik uspeh, saj je tudi letos veliko povpraševanja za sobotne popoldneve za otroke.

Koprodukcija SSG z Glasbeno matico in Mestnim gledališčem Ptuj Kakor v nebesih bo dobrodošlica novi sezoni z emocijami, petjem, smehom in dramo znotraj vsakdanjih prepletov čustev, a bo tudi trenutek, ko bodo mnogi abonenti dvignili rezervirane abonmaje (blagajna bo vsakič odprta uro in pol pred začetkom predstave).

Sobotna premiera bo dvojni praznik, saj se bo predstava pričela ob 20., ob 18.30 pa bo v večer uvedlo odprtje razstave Franca Vecchieta »Partitura«.

Kakor v nebesih – foto SSG/ Luca Quaia

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj