SSG OFF – Naj bo konec lep 30.10.

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE
PROGRAM OFF 

Mini Teater
Mohamed El Khatib
NAJ BO KONEC LEP

režiser: Ivica Buljan
igra: Robert Waltl

sreda, 30. oktober, ob 20.30
Mala dvorana
brez nadnapisov

V sredo, 30. oktobra bo Slovensko stalno gledališče dvignilo zastor letošnjega off abonmajskega programa, ki bo ponujal vsebinsko ostrejše predstave, z enkratnimi gostovanji in brez nadnapisov. Prva predstava tega niza nosi naslov Naj bo konec lep in je leta 2016 prejela veliko nagrado za dramatiko – Grand Prix de Littérature dramatique.
Francosko-maroški avtor Mohamed El Khatib je želel napisati dramsko besedilo na podlagi intervjujev, ki jih je naredil s svojo materjo, projekt pa je ostal nedokončan zaradi njene smrti, kar je tudi izničilo meje med realnostjo in fikcijo. Nastala je zlepljenka časopisnih izrezkov, elektronskih in telefonskih sporočil, transkripcij pogovorov, videov, kratih dialogov z očetom.
Besedilo ponuja vpogled v intimnost življenja zaznamovanega s smrtjo ter se dotika vprašanj družine, države, maternega jezika, spominov, žalovanja. Avtor je o svojem delu zapisal: »Združil sem skupek življenjskih materialov, ki sem jih zbiral od maja 2010 do avgusta 2013. Nisem vedno prosil za potrebne avtorizacije, nisem si postavljal vprašanj meja, spodobnosti, previdnosti. Zbral sem vse, kar sem lahko, in sestavil novo celoto. Vse se je dogajalo hitro in brez vnaprejšnjih premislekov
Besedilo je v slovenščino prevedla Suzana Koncut. V produkciji ljubljanskega Mini teatra nastopa Robert Waltl (ki je v lanski sezoni postavil na oder SSG Taborijeve Goldbergove variacije), režijo pa podpisuje priznani režiser Ivica Buljan, ki je prav tako, večkrat sodeloval s Slovenskim stalnim gledališčem. Monodrama bo zaživela v Mali dvorani Kulturnega doma v Trstu, s pričetkom ob 20.30.

naj-bo-konec-lep-03-v.jpg

Trajanje predstave: 70 minut

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj