SSG-PREDSTAVLJENA SEZONA 2019/2020 ZA GORICO

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE
SEZONA 2019/2020

NEDVOMNO ČUDOVITA

Boginje in junakinje vsakdana, preproste in kompleksne, ikonične ali čisto običajne ženske, režiserke, igralke, dramatičarke bodo protagonistke nove sezone Slovenskega stalnega gledališča. Program z naslovom Nedvomno čudovita (idealno, pritrjevalno nadaljevanje lanskega, »kulturnega dvoma«) podpisuje pred kratkim imenovani umetniški vodja Danijel Malalan, ki si je zamislil sezono v znamenju že stoletja aktualnega ženskega vprašanja, z zgodbami močnih žensk današnjega in preteklega časa, skozi filter ženskega čutenja.
 

0001.jpg

GORIŠKI ABONMA
Goriški abonma, ki nastaja v sodelovanju s Kulturnim domom in Kulturnim centrom Lojze Bratuž, bo obsegal pet produkciji SSG, muzikal, predstavo v SNG Nova Gorica in še dva glasbena dogodka v izvedbi Kulturnega centra Lojze Bratuž in Kulturnega doma Gorica. Sezona se bo pričela oktobra v gledališču Verdi, v sodelovanju z občino Gorica in z Glasbeno matico, z muzikalom Briljantina, januarja pa si bodo abonenti v duhu čezmejnega sodelovanja ogledali v novogoriškem gledališču uprizoritev Baron Münchausen, v kateri nastopa tudi tržaška igralka Patrizia Jurinčič.
Poseben dogodek bo izlet v HNK I. Zajca (Reka) za ogled muzikala (avtobusni prevoz je vključen). Simbolična cena vstopnine in prevoza 10 evrov. Rezervacija je obvezna ob nakupu abonmaja.
 
UPRIZORITVE SSG V SEZONI 2019/ 2020 – V GORICI
Čudovita je tudi naslov uprizoritve, ki bo zaključila sezono SSG. Ženska nota bo v režiji predstave, ki jo podpisuje Tijana Zinajić in v protagonistki tragikomedije Jureta Karasa, ki živi sama s hišnim ljubljenčkom. Njeno mirno, a samotno življenje postane za vse prijatelje in družinske člane žalostni odsev njihovih življenjskih porazov v času, ko je uspeh na vseh področjih edina mantra.
Izmišljena, a kredibilna in univerzalna zgodba o močni ženski je Goldonijeva klasična komedija Krčmarica Mirandolina, s katero se bo sezona SSG začela 18. oktobra. Pohlep, denar, prevare, laži, kraja in razprodaja vrednot po dolgem in počez so vzporednice, ki sovpadajo s trenutnim stanjem v naši družbi. Zato se Mirandolina ne bori le za svoj vsakdanji kruh, ampak tudi za osnovno človeško dostojanstvo. Predstavo o samostojni, bistroumni ženski 18. stoletja bo režirala temperamentna režiserka 21. stoletja Katja Pegan, ki je ravnokar prejela nagrado Tantadruj za življenjsko delo.
Zgodba o ženski bo tudi praizvedba predstave Saše Pavček Na valovih, ki jo bo režiral Alen Jelen. Predstava se dogaja v radijskem studiu, kjer prekarni novinar gosti slavno operno divo. Humoren in provokativen pogovor odpira vprašanja o odgovornosti umetnika v današnjem svetu vojn, nasilja, ksenofobije in nacionalizma. Besedilo je nastalo na podlagi radijske igre »Arija«, ki je leta 2007 prejela nagrado UNESCO – Mir in prijateljstvo med narodi.
Razumevajoča mati je ena od protagonist predstave Samo konec sveta, ki jo bo Vladimir Jurc režiral ob svoji 70-letnici. Komorna, drama francoskega avtorja Jean-Luca Lagarceja govori o posledicah nezmožnosti komunikacije v družinskem krogu.
Vrsto uprizoritev Slovenskega stalnega gledališča bo sklenila bonus predstava, ki nadaljuje vrsto uspešnic, s katerimi je režiserka Sabrina Morena poudarila teme sožitja v medkulturnem prostoru, tudi s humorističnim obravnavanjem lokalne zgodovine. Tokrat bo predstava Zois­_it.si – Globalni razsvetljenci postavila na oder znanega razsvetljenca in se bo spraševala o tem, kar bi mislil o današnji dobi. Bi se znašel v sodobnem svetu interneta, socialnih omrežji in lažnih novic? Bi kot takratni veleposestnik bil danes velekapitalist, pripadnik lobijev, sledilec neoliberalnih tokov? Ali bi tudi dandanes prepoznal umetnike in znanstvenike, vredne njegovega mecenstva? 
Predstava o baronu Zoisu bo nastala v sodelovanju z ZSKD in Zadrugo Bonawentura, pri predstavi »Čudovita« bo s Slovenskim stalnim gledališčem sodeloval SiTi Teater Ljubljana, “Na valovih” pa bo sodelovanje s Cankarjevim domom in ŠKUC gledališčem.

+ 2 GLASBENA DOGODKA V IZVEDBI KULTURNEGA DOMA IN KC LOJZE BRATUŽ

NAGRADNA PREDSTAVA
Sunset Boulevard je ena najbolj grenkih zgodb o zakulisju hollywoodske filmske industrije. Nastala je kot scenarij za noir film leta 1950, muzikal pa je sledil leta 1993. Zgodba je zelo kritična do lažne zvezdnate fasade hollywoodskega firmamenta: govori namreč o minljivosti slave, točneje o zatonu slavne igralke nemega filma, ki jo prihod zvočnega filma porine v ozadje in pozabo. Uprizoritev je nastala znotraj narodnega gledališča, ki premore opero, balet, Hrvaško dramo in Dramma italiano.
 

0004.jpg


POLETNI POPUST/ RIDUZIONE ESTIVA
POPUSTI NA VSE ABONMAJE OD 17. JUNIJA DO 2. AVGUSTA 2019
…IN NAGRADNA PREDSTAVA! (OGLED MUZIKALA SUNSET BOULEVARD NA REKI)        

KONTAKTI
Abonmaji SSG za Gorico so na voljo pri blagajni Kulturnega doma v Gorici (od ponedeljka do petka z urnikom 9.00-13.00 in 15.00-18.00/ v času poletne prodaje samo dopoldne)
 
Kulturni dom, Gorica – ul. I. Brass 20, tel +39 0481 33288, e-mail: info@kulturnidom.it
 
 
Slovensko stalno gledališče
web. www.teaterssg.com
Stiki z javnostmi : T. +39 040 2461369
mail: press@teaterssg.com  

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj