SSG v dneh Barcolane

Slovensko stalno gledališče V ČASU BARCOLANE…  

SLUGA DVEH GOSPODARJEV
po motivih Carla Goldonija
v petek, 12. oktobra, ob 21.00 Tržaški pomorski klub Sirena, Barkovlje
v sklopu Barkovljanke in v sodelovanju s Kulturnim društvom Barkovlje

Jean de Brunhoff
SLONČEK BABAR
v nedeljo, 14. oktobra, ob 11.00 – Mala dvorana SSG

V najbolj vročih dneh letošnje, 50. regate Barcolana, bo Slovensko stalno gledališče dejavno s predstavami in promocijskimi pobudami. Do nedelje s celodnevnim (tudi večernim) urnikom bo gledališče prisotno v šotoru tržaških osrednjih gledališč v okviru naselja Barcolana na nabrežju in sicer na pomolu pred mestnim akvarijem. Na stojnici bodo na voljo sezonske programske knjižice vseh sodelujočih gledališč, informacije o abonmajih in predstavah.
Barkovljanka pa bo pripeljala na sedež Tržaškega pomorskega kluba Sirena sproščeno zabavo komedije Sluga dveh gospodarjev, ki je priredba obče znane Goldonijeve mojstrovine po zamisli in v režiji Igorja Pisona. Nikla Petruška Panizon, Tadej Pišek, Nejc Kravos in Andrej Rismondo v tej predstavi upodabljajo celo vrsto komičnih junakov, ki so vpleteni v zgodbo dvojne službe protagonista Truffaldina, tako kot v ljubezenske afere in kupčije med plemiči in bogatimi meščani. Predstava bo v petek, 12. oktobra ob 21.00. Gostovanje najnovejše uprizoritve SSG je nastalo s sodelovanjem KD Barkovlje.
V nedeljo, 14. oktobra ob 11.00 v Mali dvorani SSG pa bo »fatalka leta« Lara Komar nastopila v čisto drugačni preobleki in sicer kot protagonistka prisrčne, priljubljene pravljice o slončku Babarju. Uspeh televizijske nadaljevanke je dal tržaški igralki velik medijski lesk, prijazna zvezdnica pa je v raznih intervjujih in izjavah velikokrat poudarila, da ima najraje igranje za otroke, zato se s posebnim veseljem vrača na male odre in k otroškim uprizoritvam. Protagonistka raznih predstav SSG za otroke bo v nedeljo pripovedovala najmlajšim zgodbo o slončku, ki zbeži v veliko mesto, kjer ga prijazna starejša gospa obleče v elegantne obleke, nauči lepega obnašanja in ga tudi primerno izobrazi. Babar se nato vrne nazaj v džunglo kot najbolj izobraženi in omikani slon v kraljestvu. Babar se je prvič pojavil v slikanici francoskega pisatelja in slikarja Jeana de Brunhoffa leta 1931, osnovan pa je po zgodbi, ki si jo je zamislila njegova žena Cecile. Režijo in priredbo je podpisal Tadej Pišek, član umetniškega ansambla SSG, ki je prav tako zaslovel v zadnjih letih kot protagonist uspešne nadaljevanke. Za glasbeno kuliso v živo bo poskrbel priznani tržaški harmonikar, koncertant Igor Zobin, ki bo zaigral izvirno glasbo francoskega skladatelja Francisa Poulenca in lastno skladbo. Predstava je nastala v lanski sezoni kot koprodukcija z Glasbeno matico in s sodelovanjem SKD Tabor. Blagajna SSG bo odprta uro pred začetkom.

sluga foto luca quaia (5).jpg

babar1.jpg

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj