SSG v GORICI- v ponedeljek LEPI DNEVI V ARANJUEZU

Slovensko stalno gledališče
sezona 2017/2018 ZA GORICO

Peter Handke
LEPI DNEVI V ARANJUEZU
režiser: Igor Pison
igrata: Nataša Barbara Gračner, Ivo Ban

v ponedeljek, 5. februarja, ob 20.30
v Kulturnem centru Lojze Bratuž
z italijanskimi nadnapisi

Moški in ženska odločita, da bosta preživela sončni popoldan ob pogovoru o ljubezni. Zunanj opazovalec je vabljen, da prisluhne njunemu dialogu, v katerem so temeljna vprašanja in resnice stkani filigransko, poetično, subtilno. Dramski dialog Lepi dnevi v Aranjuezu Petra Handkeja je nova uprizoritev Slovenskega stalnega gledališča, ki je vzbudila veliko zanimanja in odobravanja zaradi izvrstnih igralskih kreacij in tankočutne režije, ki vabi gledalca v intimno dimenzijo izpovedi, čustev, pomenljive tišine, daleč od hrupa in hitrega tempa našega vsakdana. V ponedeljek, 5. februarja ob 20.30 bo predstava v režiji Igorja Pisona gostovala v okviru goriške abonmajske sezone SSG v dvorani Kulturnega centra Lojze Bratuž. Protagonista dialoga sta prvaka slovenskih gledaliških scen, gostujoča igralca Nataša Barbara Gračner in Ivo Ban.
Handke je za svoje besedilo izbral preprost podnaslov »poletni dialog«, da bi poudaril usmeritev tega pogovora, ki ne želi razvijati in skleniti zgodbe, a se dotakne mnogih zgodb, ki lahko spadajo v življenjsko izkušnjo vsake ženske in moškega. Leta 2016 je besedilo doživelo filmsko adaptacijo v režiji Wima Wendersa (film je bil predstavljen na filmskem festivalu v Benetkah). Protagonistka v vlogi Ženske je bila igralka Sophie Semin, življenjska sopotnica pisatelja, kateri je Handke posvetil tale dramski dialog. Predstava SSG je slovenska praizvedba dramskega teksta, ki ga je iz nemščine prevedel Štefan Vevar.
Enkratna ponovitev v Gorici bo opremljena z italijanskimi nadnapisi. Abonenti in gledalci iz okoliških krajev goriške pokrajine bodo kot vedno lahko izkoristili brezplačni avtobusni prevoz (urniki in postaje na spletni straniwww.teaterssg.com). Po predstavi bodo gledalci lahko oddali svojo oceno za nagrado Primorskega dnevnika.

1t0a0022.jpg

foto: Luca Quaia

1t0a0020.jpg

1t0a0052.jpg

Vozni red brezplačnega avtobusnega prevoza
Doberdob, pred Občino v Doberdobu ob 19.35
Tržič, ul. San Polo pri bolnici ob 19.45
Štivan, pri križišču na avtobusni postaji ob 19.50
Jamlje, na avtobusni postaji ob 20.00
Gabrje, na avtobusni postaji ob 20.10
Sovodnje, pri lekarni ob 20.15

www.teaterssg.com

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj