SSG v Gorici-v ponedeljek UKROČENA TRMOGLAVKA!

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE
ABONMA ZA GORICO

William Shakespeare
UKROČENA TRMOGLAVKA

režiser: Juš A. Zidar
producent: Slovensko stalno gledališče

v ponedeljek, 9. aprila, ob 20.30
v Kulturnem centru Lojze Bratuž
z italijanskimi nadnapisi

Najnovejša uprizoritev Slovenskega stalnega gledališča, ki bo v ponedeljek, 9. aprila ob 20.30 gostovala v okviru goriškega abonmaja, govori o trmoglavosti, o ljubezni, o neukrotljivosti tistih, ki se svobodno izražajo izven konvencij. Ukročena trmoglavka Williama Shakespearja je namreč zgodba o Katarini, ki je zaradi nenavadno ostrega in agresivnega značaja (ter želje, da bi sama odločala o lastni usodi) nihče ne snubi. Mlad plemič Petruccio odloči, da jo bo poskušal ukrotiti in njegova robatost najde pravo pot do »vzgojnih« načrtov, ki naj bi spremenili neukrotljivo žensko v ubogljivo ženo. Besedilo odpira veliko vprašanj o položaju žensk skozi stoletja, na katera je režiser Juš A. Zidar odgovoril s svežo predstavo, v kateri sta v ospredju predvsem enakopravnost in ljubezen. Tako Katarina kot Petruccio se v njegovem branju obnašata »neuravnovešeno« predvsem zaradi negotovosti in strahu, ki jo daje ljubezen in posledično želje, da bi nas drugi sprejeli take kot smo. Oba sta zato trmoglava, oba neukročena, ljubezen pa je odgovor na njune komične prepire.
V klasični komediji nastopata v glavnih vlogah Katarine in Petruccia gostja Iva Babić in Tadej Pišek, oba zelo znana slovenskemu občinstvu tako na odrih kot na malih ekranih. Zasedbo sestavljajo še Vladimir Jurc, Tina Gunzek, nov član umetniškega jedra SSG Jernej Čampelj, tržaška gosta Ilija Ota in Andrej Rismondo.
Enkratna ponovitev na odru Kulturnega centra Lojze Bratuž bo opremljena z italijanskimi nadnapisi, gledalci iz okolice Gorice bodo imeli na voljo brezplačni avtobusni prevoz (Doberdob, Tržič, Štivan, Jamlje, Gabrje, Sovodnje).

FOTO: LUCA QUAIA
1t0a0055.jpg

1t0a0160.jpg

1t0a0355.jpg

Vozni red brezplačnega avtobusnega prevoza
Doberdob, pred Občino v Doberdobu ob 19.35
Tržič, ul. San Polo pri bolnici ob 19.45
Štivan, pri križišču na avtobusni postaji ob 19.50
Jamlje, na avtobusni postaji ob 20.00
Gabrje, na avtobusni postaji ob 20.10
Sovodnje, pri lekarni ob 20.15

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj