STOLETJE MJUZIKLA – kmalu predpremiera nove koprodukcije!

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE

PREDOGLED NOVE SEZONE…S STOLETJEM MJUZIKLA!

 

Po dolgem (in prisilnem) zatišju, bo Slovensko stalno gledališče ponovno stopilo na oder s petjem in glasbo, na predpremieri primorske koprodukcije Stoletje mjuzikla. Bistveno ugodnejše razmere v slovenskih gledališčih so omogočile začetek vaj konec maja, predpremiera pa bo 3. julija v okviru Primorskega poletnega festivala. O koprodukciji bodo ustvarjalci prvič spregovorili na predstavitvi festivala 17. junija v Kopru (sledila bo še specifična novinarska konferenca sodelujočih gledališč).

Po uspešnici Barufe se tržaško, koprsko in novogoriško gledališče pripravljajo tako na novo, skupno pustolovščino, ki bo s samimi hiti prehodila zgodovino glasbenega gledališča. Poletni dogodek bo uvedel v vsebine nove sezone SSG 2020/2021, saj bo predstava spadala v abonmajski repertoar, ki bo predstavljen javnosti septembra meseca.

Uprizoritev priznanega režiserja Stanislava Moše bo predstavila in povezala odlomke iz znanih muzikalov v zaokroženo celoto, ki jo bo povezoval sam dirigent Patrick Greblo. Slovensko stalno gledališče bosta v tej predstavi zastopala Primož Forte in Lara Komar, med protagonisti pa bo tudi tržaška igralka Patrizia Jurinčič, članica novogoriškega umetniškega ansambla. Pevsko zasedbo sestavljajo še Tinkara Kovač, Jure Kopušar, Rok Matek, Anja Drnovšek in Petr Gazdik.

STOLETJE MJUZIKLA – posnetek z vaje (Gledališče Koper)

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj