TEDEN…ZA BARUFE!

Slovensko stalno gledališče je uvedlo novo spletno sodelovanje, tokrat s primorskimi gledališči, ki so v tem obdobju zaprta za občinstvo. Mednarodno sodelovanje sledi rdeči niti koprodukcij, ki so jih SSG Trst, SNG Nova Gorica in Gledališče Koper uresničili v različnih kombinacijah. Prva predstava na sporedu je izreden podvig in večkrat nagrajena uprizoritev, ki je leta 2017 prikazala istrsko različico Goldonijevih znamenitih Zdrah. Režiser Vito Taufer je v tej predstavi uporabil jezike in narečja severnega Jadrana, na idealnem istrskem trgu v času avstroogrskega cesarstva. Predstavo je tržaško gledališče postavilo na oder brez običajnih nadnapisov, saj zgovorno igranje, hitrost dogajanja in mešanica jezikov dovolj jasno posredujejo zgodbo zaljubljenih, ljubosumnih, prepirljivih in jezikavih ribičev ter njihovih zelo temperamentnih ljubic.

Povezava za brezplačni ogled te predstave bo na voljo na facebook in na spletni strani Slovenskega stalnega gledališča do nedelje dopoldne (15. november)

LINK: https://vimeo.com/247679257

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj