TRIJE MILIJONI MINUT – podjetniški triler od 19. do 21. novembra v SSG

Image

Slovensko stalno gledališče

ABONMA 2020/2021

 

José Cabeza

TRIJE MILIJONI MINUT

režiserka: Barbara Hieng Samobor

producent: Mestno gledališče ljubljansko

 

v petek, 19. novembra, ob 20.00 – za izven

v soboto, 20. novembra, ob 20.00 – redi A1, A2, A3, B1, B2, B3

v nedeljo, 21. novembra, ob 16.00 – redi C1, C2. C3 

v Veliki dvorani SSG

z italijanskimi nadnapisi

 

Zavezništvo ženskega kolektiva, uspešno podjetje in dinamike znotraj skupine »girlbosses« v kriznem trenutku so sestavine podjetniškega trilerja Trije milijoni minut, ki bo od 19. do 21. novembra gostoval na Velikem odru SSG. Gostujoča produkcija Mestnega gledališča ljubljanskega uradno zaključuje abonmajski spored podaljšane sezone 2020/2021, ki bo 28. novembra obsegal še nadomestni termin glasbene komedije Ljubezenske prevare Špas teatra.

Besedilo predstave Trije milijoni minut izhaja iz scenarija za film 7 let (7 años) Joséja Cabeze, ki ga je režiserka Barbara Hieng Samobor priredila in igralsko zasedbo sestavila iz samih žensk (medtem ko v izvirniku nastopajo štirje moški in ena ženska).

Štiri prijateljice -v predstavi igralke Judita Zidar, Tjaža Železnik, Mojca Funkl, Ana Pavlin- so dolgoletne družabnice, ustanoviteljice uspešnega podjetja. Poleg uspeha in mnogih skupnih spominov jih druži tudi »poslovna skrivnost«. Že nekaj časa vodijo dvojno knjigovodstvo: denar prenakazujejo v Švico in tako utajujejo davke. Nenadoma pa njihova vodja izve, da jim sledi finančna policija in da lahko agenti vsak čas zahtevajo vpogled v računalnike in druge dosjeje. Odvetnica ponudi izhod: če ena izmed družabnic prepiše zatajeni dobiček nase, bo krivda padla le nanjo. Ta, ki bi se žrtvovala, bi šla v zapor za predvidenih sedem let ter rešila preostale tri in tudi podjetje. Vznemirjena četverica najame mediatorko, ki naj bi jim pomagala doseči (spo)razumno izbiro. Elementi podjetniškega trilerja in kriminalne drame se med mediacijo sprevržejo v napeto igro psihologij.

Film 7 let je nastal v Netflixovi produkciji leta 2016 in je bil prvi film, ki ga je omenjeni spletni ponudnik video vsebin posnel v španskem jeziku. Avtor predloge José Cabeza je profesor za scenaristiko na Univerzi Rey Juan Carlos v Madridu. Filmski uspešnici je sledilo že več gledaliških priredb.

V Slovenskem stalnem gledališču bo različica MGL na sporedu v petek, 19. novembra (za izven), v soboto, 20. (vsi redi A in B) in v nedeljo, 21. novembra (vsi redi C), vedno z italijanskimi nadnapisi. V nedeljo bo na voljo tudi avtobusni prevoz iz Sesljana, Opčin, Milj.

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj