Valentinovo…v pustnem času!

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE

VALENTINOVO…V PUSTNEM ČASU

 

SOSESKA EVROPA – v nedeljo, 14. februarja, ob 18.00

Na facebook strani in youtube kanalu SSG

 

14. februar bo letos Valentinovo in hkrati pustna nedelja, zato je Slovensko stalno gledališče združilo tako sentimentalno kot šaljivo razpoloženje v eni sami predstavi. Spletni gledalci si bodo tokrat lahko ogledali dvojezično koprodukcijo Soseska Evropa ali Kako postati Evropejci z zaščitenim poreklom.

Duhovita metafora o odnosih znotraj evropske družine je nastala pred leti v sodelovanju z zadrugo Bonawentura, ZSKD in Mittelfestom. Besedilo so napisali Martin Lissiach, Danijel Malalan in Sabrina Morena, ki je podpisala tudi režijo predstave.

Koprodukcija spada v vrsto izvenabonmajskih projektov, ki ne potrebujejo nadnapisov, saj so že v osnovi nastali z dvojezičnim besedilom. Protagonista zgodbe sta operni pevec in njegova partnerka: prvi je bolj konservativen, druga pa se zanima za eksotične kulture, eden je vezan na kraške tradicije, druga pa je prepričana vegetarijanka in športnica. Z njima se na ekranu pogovarjajo marsikateri sostanovalci, ki s svojimi različnimi pogledi na stvari predstavljajo navade in tudi stereotipe o evropskih državah: emancipirane ženske severne Evrope, katoliško nastrojeni Poljaki, prepirljivi in sumničavi Srbi, strastni južnjaki. Kljub nekaterim nesoglasjem, se na koncu izkaže, da so rešitve za uglasitev različnosti veliko bolj dostopne od pričakovanega.

V glavnih vlogah nastopata Elena Husu in Danijel Malalan. Na ekranu pa sodelujejo Laura Bussani, Vesna Guštin, Tiina Hallikainen, Franko Korošec, Alessandro Mizzi, Marcela Serli, Mefehnja Tatcheu.

Predstava bo na sporedu v nedeljo ob 18.00 in bo dostopna 48 ur.

 

NEPOSREDNA POVEZAVA ZA OGLED PREDSTAVE:

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj