VSE JE V DENARJU- gradivo s tiskovne konference

Vse je v denarju 
interaktivni izobraževalni tečaj o osebnem bogatenju  


Na pobudo društva  MAMAROGI  
v sodelovanju z  Avtonomno Deželo FJK 


Društvo Mamarogi je predstavilo danes v Klubskem prostoru Slovenskega stalnega gledališča vsebine mednarodnega gledališkega projekta »Vse je v denarju«. Podnaslov je »interaktivni izobraževalni tečaj o osebnem bogatenju”, saj bodo igralci skupaj z občinstvom raziskovali teme in pomen materialnih dobrin v svetu, ki ga vedno izraziteje zaznamuje povečanje neenakosti in izguba vrednot kot so človeški odnosi, kultura, umetnost, življenjska izkušnja.
Projekt je nastal s podporo Dežele Furlanije Julijske krajine in se bo odvijal med Trstom, Vidmom in Zagrebom. Vodil ga bo hrvaški režiser Boris Bakal, ki bo od 15. so 19. maja koordiniral dvojezično gledališko delavnico v prostorih SSG. Stalno zasedbo projekta sestavljajo igralci Manuel Buttus, Adriano Giraldi in Maurizio Zacchigna, katerim se bodo v naslednjih mesecih pridružili še drugi igralci različnih narodnosti.
Sledil bo natečaj z naslovom “ISOLDIEDIO”, ki se bo odvijal v obliki javnih srečanj v sodelujočih mestih: v Trstu v ponedeljek, 21. maja od 19.30 v foajeju gledališča Miela, 30. maja od 10.00 v hotelu Savoia Excelsior in od 19.00 v kavarni San Marco. Kdor bo želel sodelovati, se bo natečaja lahko udeležil s svojimi izjavami in mislimi o denarju, bogastvu, neenakosti, družinskih dediščinah, honorarjih, gospodarstvu. S temi izjavami bo nastal ob predstavi še dokumentarec na temo. Večstranski načrt društva Mamarogi, ki se specifično ukvarja z družbeno ozaveščenim gledališčem, predvideva tudi srečanja na nižjih in višjih šolah.
Pri projektu sodelujejo Bačaci Sjenki v Zagrebu, Slovensko stalno gledališče v Trstu, Teatrino del Rifo, GIT Videm in Trst, Federalberghi, tržaški Caritas, Asp ITIS, Cafè Booksa v Zagrebu, Mamais, kavarna San Marco, Lions Trieste in Savoia Excelsior Palace. Info na www.mamarogi.org.

mamarogi (1).jpg

mamarogi (2).jpg

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj