Prihaja nov VIKEND NA KAVČU!

SEZONA NA KAVČU

ŠTIRI PREDSTAVE SEVERNOVZHODNIH GLEDALIŠČ OD PETKA DO NEDELJE NA SPLETU

 

streaming na youtube (vse povezave na koncu tega sporočila)

 

Prihaja nov gledališki vikend na kavču v družbi štirih severnovzhodnih gledališč. Zadnji konec tedna na zaslonih se bo začel v petek, 29. maja v Bocnu, kjer bo ob 20.00 na sporedu predstava Europa Cabaret, mednarodna koprodukcija s štiriročno režijo Serene Sinigaglia in Carlosa Martina. Na facebook in youtube kanalih sodelujočih gledališč si bomo lahko ogledali prvi del predstave z večjezično igralsko zasedbo. Naslov tega dela je »Evropa na Marsu«, podpisal pa ga je Roberto Cavosi. Vsak prizor, od srednjega veka do današnjih dni, je spodrsljaj v zgodovini človeštva v tragikomični reviji »napak«, ki tvorijo našo skupno zgodovino.

 

V soboto ob 20.00 bo Stalno gledališče iz Veneta predstavilo novost, ki je nastala v času karantene in nosi naslov Shylockova hči. Po Shakesperarju (Beneški trgovec) jo je napisal in režiral Giuseppe Emiliani, ki si predstavlja srečanje med avtorjem in likom v Benetkah. Predstava je nastala »od doma«: režiser je deloval v Benetkah, igralka v Trevisu, scenograf v Vidmu, glasbenik v Bruslju. Izvedba je virtualna in hkrati realna, pravi dialog med tradicionalnim gledališčem in digitalnimi sredstvi.

 

V nedeljo ob 18.00 (in v naslednjih 48. urah) bo Slovensko stalno gledališče predstavilo vampirsko srhljivko Pes, noč in nož Mariusa von Mayenburga. Tržaško gledališče je kot prvo uprizorilo na italijanskih tleh besedilo uspešnega bavarskega dramatika, v prevodu Štefana Vevarja. Drama je zgodba Gospoda M, ki se znajde v nekem drugem svetu, v praznem mestu, kjer psi grozeče lajajo, prebivalci so lačni in oboroženi ter tako vznemirljivo podobni drug drugemu, da se lahko tudi njihova smrt ponavlja v nedogled. Sosledje dogodkov je podobno nočni mori, “montaža” predstave pa filmska, v režiji Matjaža Fariča. Predstava je napisana za tri igralce: glavni lik je gospod M (Tadej Pišek), ostala dva igralca (Vladimir Jurc in Tina Gunzek) pa odigrata vsak po pet vlog.

 

Ob 20.00 bo sledila predstava Stalnega gledališča FJK Hedda Gabler Henrika Ibsna.v režiji dolgoletnega vodje tega gledališča Antonia Calende in z igralko Manuelo Mandracchia v naslovni vlogi.

 

SSG – Pes, noč in nož (foto Tone Stojko)

 

 

PETEK, 29. MAJ, ob 20.00

Stalno gledališče v Bocnu

Roberto Cavosi, EUROPA CABARET

povezava:  https://youtu.be/AkJ7OsMmb4c

 

SOBOTA, 30.MAJ, ob 20.00

Stalno gledališče iz Veneta

Giuseppe Emiliani, SHYLOCKOVA HČI

povezava: https://www.youtube.com/watch?v=IisQzil_jn4

 

NEDELJA, 31.MAJ, ob 18.00

Slovensko stalno gledališče

Marius von Mayenburg, PES, NOČ IN NOŽ

povezava: https://www.youtube.com/channel/UC-7y3qFD7cA8pcGevuE2piA

NEDELJA, 31. MAJ, ob 20.00

Stalno gledališče Furlanije Julijske krajine

Henrik Ibsen, HEDDA GABLER

povezava: https://www.youtube.com/user/rossettitrieste

 

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj