Začetek Družinskega abonmaja SSG – OBUTI MAČEK

Image

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE

DRUŽINSKI ABONMA

 

Gledališče Koper, Slovensko mladinsko gledališče

Andrej Rozman Roza

Obuti maček

režiser  Vito Taufer

sobota, 25. november, ob 17.00  

 

Priljubljeni Družinski abonma SSG je pred vrati. V soboto, 25. novembra ob 17.00 bo na sporedu prva predstava letošnjega programa, ki bo otrokom in njihovim spremljevalcem pripovedovala klasično pravljico Obutega mačka. Predstava je koprodukcija Gledališča Koper in Slovenskega mladinskega gledališča, ki jo je režiral priznani Vito Taufer.

Obuti maček je pravljica, ki se je prvič pojavila v evropski literaturi sredi 16. stoletja in je prepotovala različne države, od Francoza Perraulta do bratov Grimm. V slovenski priredbi Andreja Rozmana Roze je zgodba o mlinarjevem sinu Maticu, ki po očetovi smrti kot dediščino dobi le »hišnega mačka Fritza«. A ta se kmalu izkaže kot neprecenljiv sopotnik, saj s svojo iznajdljivostjo Maticu pomaga, da osvoji srce lepe kraljične Marjetice in premaga zlobnega grofa Brdavška, ki mu je obljubljena zamož. Roza se je oprl na znano pravljico, vendar jo je razširil, zrimal in posodobil v »družinski mijauzikl«.

Na dan predstave bo blagajna SSG odprta uro pred začetkom za prodajo vstopnic. Abonmaji za celotni abonma bodo še na voljo. Kdor ga je že rezerviral, ga lahko prevzame tudi v dneh pred predstavo.

foto Miha Fras

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj