Zadnja abonmajska predstava SSG – KAPLJA SOLI NAMESTO TAKO BLIŽJI

KAKO SE BO ZAKLJUČILA ABONMAJSKA SEZONA SSG?

Sprememba pri zadnji predstavi na sporedu

 

KAPLJA SOLI NAMESTO TAKO BLIŽJI

od 23. do 26. junija na vrtu muzeja Sartorio v Trstu

 

Letošnja abonmajska sezona Slovenskega stalnega gledališča predvideva zaključek v poletnem času v okviru skupne pobude tržaških gledališč Let’s play na vrtu muzeja Sartorio. V tem sklopu naj bi v drugi polovici junija zaživela krstna izvedba avtorskega projekta Luce Quaie Tako bližji. Žal pa je uprizoritev te monodrame postala nemogoča. Nadomestila jo bo krstna izvedba drugega avtorskega projekta, izpod peresa tržaške igralke in režiserke Patrizie Jurinčič Finžgar. Naslov predstave je Kaplja soli in bo na sporedu od 23. do 26. junija.

Monodrama z glasbo v živo raziskuje dimenzijo človekove arhetipske povezave z naravo, pomen obredov, hkrati vzpostavlja povezave s primorskim teritorijem in na poseben način z morjem. Na osnovi verzov istrskega pesnika Edelmana Jurinčiča, z izvirno glasbo Andrejke Možina in s sodelovanjem kitarista Janoša Jurinčiča se pripoved razvija skozi govorjeno besedo in glasbo, povezuje starodavne mite različnih narodov in kultur, katerim je slana kaplja skupna tema, vzpostavlja prekinjene vezi med človekom in naravnim svetiščem, kateremu pripada.

 

Foto: Vladimir Hmeljak

KAPLJA SOLI

Avtorsiki projekt, ki črpa navdih v poezijah pesnika Edelmana Jurinčiča

 

avtor poezij: Edelman Jurinčič

avtorica izvirne glasbe: Andrejka Možina

avtorica scenarija, nastopajoča: Patrizia Jurinčič Finžgar

kitarist, nastopajoč: Janoš Jurinčič

 

četrtek, 23.junija, ob 21.uri

petek, 24.junija, ob 21.uri

soboto, 25. junija, ob 21.uri

nedeljo, 26. junija, ob 21.uri

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj