Pravljice za odrom – KAKO JE PAVLIHA KUKCA PRODAL

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE

& NARODNA IN ŠTUDIJSKA KNJIŽNICA

 

PRAVLJICE ZA ODROM

 

KAKO JE PAVLIHA KUKCA PRODAL

(slovenska ljudska pravljica)

bere: Primož Forte

v soboto, 17. aprila ob 17. uri

 

Kaj je »kukec« in kako ga je mali Pavliha prodal je snov hudomušne slovenske ljudske pravljice, ki bo v soboto zaključila prvi niz video branj »za odrom« Slovenskega stalnega gledališča.

Oddelek za mlade bralce pri NŠK ponuja tokrat pravljico o iznajdljivem (in zelo naivnem) otroku, ki ostane nekaj ur sam doma in zakuha »pavlihovsko« presenečenje. V loncu naj bi se skrivala namreč grozna žival, katere se skuša znebiti v čim krajšem času.

Pravljico bo prebral igralec Primož Forte, situacije pa bodo prikazale ilustracije, s katerimi je Svjetlan Junaković opremil publikacijo Slovenske knjige.

Vse »Pravljice pod odrom« spremlja na začetku in na koncu ljudski motiv v priredbi Andrejke Možina iz cd plošče skupine Violoncelli itineranti.

Video bo objavljen v soboto, 17. aprila od 17.ure dalje na kanalu youtube gledališča in na facebook strani sodelujočega Oddelka za mlade bralce NŠK. Dostopen bo 48 ur.

SSG in NŠK sta že izbrala nove pravljice za nadaljevanje uspešnega niza v mesecu maju.

 

POVEZAVA: https://www.youtube.com/watch?v=V5TBFfyUoD8

PRAVLJICE ZA ODROM se nadaljujejo maja!

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj