Tadej Pišek

Član igralskega ansambla SSG od sezone 2016/2017

Kraj rojstva, Ljubljana, 26.10.1988 ♦ Študij: AGRFT ♦ Nagrada/e

         Igralska nagrada na  gledališkem festivalu v Bugojni 2015

         Nagrada za igralski ansambel na 15. .mednarodnem festivalu otroških gledališč v Banja Luki 2015

         Mednarodna igralska nagrada na 12. mednarodnem gledališkem festivalu Banja luka 2013

         Predstava Bartleby pisar, je na 47. Borštnikovem srečanju prejela Grand prix, veliko nagrado Borštnikovega srečanja za najboljšo predstavo v celoti

SEM Jonatan Livingston Galeb, rad se ločim od jate in svobodno letim po svoje …

ŠTIRJE MEJNIKI na tvoji poklicni poti. Projekti, ki so bili pomembni/prelomni za tvoj igralski razvoj.

Avtorski muzikal Rap simfonija na prapiščal je bil moja prva avtorska gledališka predstava, ki je bila od ideje do izvedbe popolnoma moj projekt. Prvič sem na odru uprizarjal besedilo, ki sem ga napisal sam, prvič se je z mojim besedilom ukvarjal profesionalni režiser, prvič sem spoznal koliko organizacije je potrebno za uprizoritev predstave. Lepa izkušnja, ki mi je še kako pomagala pri vseh nadaljnjih avtorskih predstavah in ki mi je vlila poguma, da se vedno z veseljem lotim svojih avtorskih projektov.

Otroška predstava Sapramišja sreča v Mini teatru, je bila moja prva otroška predstava, predstava, ki mi je odprla pogled na gledališče tudi skozi otroške oči. Ta pogled pa je lahko izjemo dragocen ne le pri ustvarjanju otroških in odraslih predstav, ampak tudi v vsakdanjem življenju. Hvala, Sapramiška!

Predstava Bila sva mlada oba, muzikal  s katerim sem zaplaval v bolj komercialne vode. Študij te predstave je bil, zahvaljujoč odbiti igralski ekipi in režiserju Jaši Jamniku, gotovo moj najzabavnejši študij in to se je preneslo tudi na publiko. Toliki dobre energije in smeha, kot smo ga  imeli med ustvarjanjem in igranjem te predstave, si človek lahko samo želi …

Predstava Trst, mesto v vojni, ki je bila moj prvi stik z SSG Trstom in z zamejskim občinstvom. V študiju te predstave sem se počutil igralsko svobodnega in suverenega, sodeloval sem z izjemno ekipo in skupaj smo ustvarili predstavo, ki jo je publika spustila v svoje srce. To je res čudovita izkušnja.

ŠTIRJE UČITELJI. Osebe, od katerih si se največ naučil; ki so ti bodisi pomenili mentorja bodisi so te tako ali drugače navdihnili.

Mentorica dramskega krožka, ki sem ga začel obiskovati v osnovni šoli. Dramski krožek je bil moj prvi stik z nastopanjem in gledališčem, mentorica pa je poskrbela, da je prvi stik prerasel v ljubezen, ki je začela usmerjati in krojiti moje življenje.

Robert Waltl, ki je kot prvi režiser v meni videl talent in mi dal priložnost na profesionalnem gledališkem odru. Prvo zaupanje pa se je razvilo v stalno sodelovanje z Mini teatrom tako pri otroških kot odraslih predstavah, skupaj smo ustvarili nepozabne predstave, zaupanje in prijateljstvo. Robi je pač človek neštetih idej, velik gledališki entuziast, s svojim delom pa vedno znova dokazuje, da je nemogoče mogoče.

Igor Pison, ker je pač Igor. To je nalezljivo … In ker sem z njim delal točno takrat, ko sem to potreboval …

Antoine de Saint-Exupery, zato ker me njegov Mali princ vedno znova spomni, da v življenju ne vidim klobuka, če je to v resnici boa, ki je pojedla slona, da je v zabojčku točno tak bacek, kot si ga želim in da je moja vrtnica najlepša v vesolju, samo zato, ker jo imam rad.

Če bi lahko sebe pri delu opazoval od zunaj, kaj bi rekel, kakšen tip igralca si, kako se lotevaš dela?

Ko začnem s študijem nove vloge, me je vedno znova strah. Ne vem, če je to dobro ali ne, ampak tako pač je. Potem poskušam ostati naiven. Kaj se zgodi potem, pa tudi meni (še) ni čisto jasno …

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj