ČAROVNIČIN DVOREC – začetek novega niza Pravljic za odrom

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE

& NARODNA IN ŠTUDIJSKA KNJIŽNICA

 

PRAVLJICE ZA ODROM

ČAROVNIČIN DVOREC

(kubanska ljudska pravljica)

bere: Nikla Petruška Panizon

 

v nedeljo, 9. maja ob 11. uri

9. maj je materinski dan in Slovensko stalno gledališče bo pomislilo na otroke z nadaljevanjem priljubljenega spletnega niza Pravljice za odrom. Po kratkem premoru se namreč začenja drugi niz video branj, tokrat v obliki nedeljskih matinej (na youtube strani gledališča bodo pravljice dostopne 48 ur).

Tudi tokrat je pravljice predlagalo osebje Oddelka za mlade bralce Narodne in študijske knjižnice, ki je za začetek izbralo kubansko ljudsko pravljico Čarovničin dvorec. Na straneh publikacije Mladinske knjige, ki jo je ilustrirala Tanja Komadina, bo zaživela pravljica, za katero se skriva zelo realna čarovnica, ki izkorišča otroško delovno silo. Tako kot v pravljici, se v nekaterih krajih sveta otroci ne smejo igrati, v tem primeru pa je konec srečen, saj sami otroci poskrbijo za odrešilno čarovnijo. Vse pravljice novega cikla bo prebrala igralka Nikla Petruška Panizon. Snemanje in montažo podpisuje Dejan Mahne Kalin. Predvajanje se bo začelo ob 11.uri.

Povezava:

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj