Dve spremembi v abonmajskem programu

Dragi gledalci,

 

na prošnjo gledališč, ki z nami sodelujejo pri koprodukciji in gostovanju, je prišlo do sprememb v rednem abonmajskem programu in v Družinskem abonmaju:

Janez Trdina

Bajke in povesti o Gorjancih  

režija: Maruša Kink

produkcija: Zavod Margareta Schwarzwald, Mestno gledališče Ptuj, Cankarjev dom in SSG Trst

Vznemirljiva slovenska mitologija je polna nenavadnih, živopisnih, čudežnih bitij. Med njimi so čarovnice, vile, krivopete, velikani, volkodlaki in še in še drugih. Živijo v gozdovih, jamah, skalah, v zemlji in celo pod vodo. Lahko so dobri ali slabi, odvisno, kako se z njimi ravna. Posedujejo magične moči, poznajo skrite zeli, hranijo modrosti in skrivnosti življenja. Gorjanci, slovensko hribovje, kjer je pisatelj Janez Trdina zbiral ljudske motive o čudežnem in jih razvijal v lastne avtorske pripovedi, še danes dišijo po čudnem in nepojasnjenem.

Kajetan Kovič, Jerko Novak

MAČEK MURI

režiser: Matjaž Latin

produkcija: Gledališče Celje

Le kdo ne pozna črnega simpatičnega mačkona Murija, ki se v svojem mačjem življenju spopada tudi z resnimi težavami, kot je zaljubljenost. Muri je prav po mačje zatrapan v najlepšo izmed vseh muc, Muco Maco. Kako osvojiti srce “prave mačje Parižanke”, predstavlja za Murija prav posebno trd oreh. Zgodba o ljubezenskih pripetljajih med Murijem in Maco se prepleta z zgodbo o mačjem roparju Čombi, ki s svojimi vragolijami ne da spati policajema Muclju in Maclju. In ne samo to – Veliki Čombe prijateljuje z Muco Maco in dela Mačka Murija prav pošteno ljubosumnega. V predstavi bodo v živo odpeti songi Jerka Novaka, ki so danes skorajda že ponarodeli.

 

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj