MARKU SOSIČU V SLOVO

MARKU SOSIČU V SLOVO

Spletna slovesnost

V nedeljo, 7. marca, ob 18.00 se bomo skupaj poslovili od tržaškega Slovenca, pisatelja in režiserja Marka Sosiča (1958—2021). Zaradi omejitev, ki jih narekuje koronavirus, se žal ne bomo srečali v Slovenskem stalnem gledališču v Trstu, vseeno pa bomo tesno v duhu povezani preko spleta. V živo bomo preko YouTube kanala Slovenskega stalnega gledališča spremljali spletno slovesnost z naslovom Ki od daleč ostajaš v naši bližini, ki je nastal v sodelovanju SSG-ja in Kinoateljeja. V njem spregovorijo Markovi prijatelji, sodelavci in kulturni ustvarjalci, vsebuje pa tudi igrani del odlomkov iz njegovih literarnih del, ki jih interpretirajo igralci iz Slovenskega stalnega gledališča Trst, Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica, Stalnega gledališča Furlanije-Julijske krajine – Rosetti, Gledališča Miela in drugi igralci, ki so z Markom Sosičem delili umetniške izkušnje.

Spletna slovesnost bo v celoti opremljena s slovenskimi in italijanskimi podnapisi. Nedeljski video poklon bo na spletu dostopen do 22. ure.

Filmsko ekipo sestavljajo Diana Koloini, Radovan Čok, Urban Košir, Havir Gergolet in Mateja Zorn, glasbo pa je prispeval Piero Purich.

Video poklon bo 13. marca ob 21.00 na sporedu tudi na Slovenskem programu Deželnega sedeža RAI za FJK.

Video poklon bo dostopen v četrtek, 18.marca, od 16.ure dalje.

Povezava:

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj