Miroslav Košuta/ Tadej Pišek

MEDVED Z MIŠKO NA RAMI

Premiera: 14. januar 2019

Miroslav Košuta/ Tadej Pišek

MEDVED Z MIŠKO NA RAMI

Koproducent: v sodelovanju s SKD Tabor

Režiser

Tadej Pišek

Scenograf
Tadej Pišek
Glasba
Marjan Peternel
Inspicient
Marko Škabar
Foto
Luca Quaia

Potujoča predstava SSG za vrtce in 1.,2.,3. razrede osnovnih šol

Nova, potujoča gledališka predstava SSG za vrtce in prve razrede osnovne šole Medved z miško na rami bo v ponedeljek, 14. januarja, ob 10.00, začela svojo pot na odru Prosvetnega doma na Opčinah. Nadaljuje se namreč sodelovanje Slovenskega stalnega gledališča in SKD Tabor, ki že drugič v letošnji sezoni ponuja svoje prostore in podporo za izvedbo premiere otroškega abonmaja, ki jo tokrat podpisuje Tadej Pišek. Priljubljeni dramski in televizijski igralec se s posebnim občutkom in veseljem posveča tudi režiji predstav za najmlajše, ki so vedno doživele odličen odziv mlade publike. V tem primeru je črpal iz pesniškega opusa tržaškega pisatelja, pesnika in Prešernovega nagrajenca Miroslava Košute in je prepletal izvirne verze z novimi, da bi ustvaril prisrčno zgodbo o medvedu in miški, ki iščeta pravega prijatelja. Songe je uglasbil skladatelj Marjan Peternel, v pravljici igra in poje Vanja Korenč.
Medved z miško na rami je poetična predstava, polna simpatičnih lutkovnih in igranih domislic, ki govori o osamljenemu medvedu in žalostni miški, z njima pa o pomenu prijateljstva. Tadej Pišek, ki podpisuje priredbo, režijo in tudi sceno, je o tej predstavi in zamisli povedal: “Pesmi Miroslava Košute kar kličejo po uprizoritvenem mediju. Zaradi njihove ritmičnosti in povedne iskrivosti pa so tudi velik navdih za glasbeno obdelavo. Ker pa so pesmi, sicer enotnega cikla, med seboj le delno povezane, sem jih sam vtkal v rimano besedilo, ki zaokroži pesmi v celoto. Vrhunski skladatelj Marjan Peternel, s katerim podpisujeva že šesti skupni projekt, pa je zgodbo o Medvedu z miško na rami opremil z glasbo in tako je nastal majhen kabaret za najmlajšo publiko. Igralka preko treh različnih scenskih elementov poveže pripoved. Predstava je zaradi potreb gostovanja po okoliških vrtcih narejena zelo intimno in bo najbolje zazvenela v majhnih, intimnih dvoranah in prostorih vrtcev.

 

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj