(NI)SEM

(NI)SEM

CoraViento & Maria Keck

Koreografije
María Keck in plesalci skupine CoraViento
Glasba
María Keck, Tomaž Pačnik, Vito Marenče, Vasja Štukelj
Dramaturgija
Urban Zorko
Scenografija
Danijela Grgić
Kostumografija
Danijela Grgić
Vizualije
Danijela Grgić

Slovensko stalno gledališče odpira vsako leto svoj abonmajski program tudi plesni izraznosti v širokem razponu klasičnih, sodobnih ali folk govoric. V petek, 24. marca ob 20.30 bo v Kulturnem domu v Trstu, v okviru Modrega abonmajskega programa zaživel flamenko večer z velikopoteznim plesnim projektom slovenske flamenko zasedbe CoraViento in plesalke Marie Keck. Predstava z glasbo v živo nosi naslov (Ni)sem; v njej se tradicija flamenka preobraža v spoju s sodobnim plesom, glasbeno pa se poda vse do jazz in etno voda, kjer zvok barvajo tipke klavirja, indijske table in odzvanjajo stari ciganski in madžarski folklorni napevi. Scenografija in kostumografija odpirata nove svetove, v katerih v tematski izčiščenosti zaživijo malenkosti vsakdana, ki polnijo prostranosti življenja.
Plesalci prepletajo slovenske korenine z madžarsko-španskimi, saj so k sodelovanju in ustvarjanju predstave povabili priznano plesalko, kantavtorico in koreografinjo Marío Keck, ki postaja na španskih in evropskih odrih vedno bolj prepoznavno ime. Od leta 2010 živi v Madridu, kjer sodeluje v več glasbeno-plesnih zasedbah, kot so Ethnómada, De Cobre, Miguel Reyes Sextet in Pellizco del Foro. Je priznana plesna pedagoginja, ki pri poučevanju uporablja svojo metodo, s katero spodbuja kreativnost plesalcev flamenka z iskanjem izhodišč v sodobnem plesu. Skupina CoraViento pa je nastala leta 2011 v Ljubljani. Sestavlja jo šest plesalcev in trije glasbeniki, ki jih je združila ideja, da bi umetnost flamenka predali slovenskemu kulturnemu prostoru ter jo skozi modernejše zvrsti plesa, glasbe in gledališča postavili ob bok drugim, bolj razširjenim gledališkim plesno-glasbenim zvrstem. (Ni)sem je njihov najnovejši projekt, ki bo v petek, prvič gostoval v Italiji. Blagajna gledališča bo odprta uro in pol pred začetkom predstave.

Glej video: https://www.youtube.com/watch?v=yhVViL0QmpQ

 

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj