KARSIART -enkratna ponovitev uspešnice KAKO POSTATI SLOVENCI

KARSIART – KAKO POSTATI SLOVENCI V 50 MINUTAH

ENKRATNA PONOVITEV USPEŠNICE SSG V SOBOTO, 17. JULIJA V NABREŽINI

 

Kako postati Slovenci v 50. minutah je ena najbolj uspešnih in igranih komornih predstav Slovenskega stalnega gledališča. Ogledalo si jo je veliko slovenskih in italijanskih gledalcev, ki so se zabavali ob duhoviti predstavitvi obmejnih navad in razvad v odnosu do sosedov bližnje države.

Režiserka Sabrina Morena je pred leti pomislila, da bi besedilo avtorice Laile Wadia Kako postati Italijani v 40. minutah lahko doživelo novo različico, ki bi se poigrala z lokalnimi stereotipi. Nastala je tako komična enodejanka, ki so jo skupaj z režiserko napisali Martina Kafol, Martin Lissiach in Danijel Malalan, ki je tudi glavni protagonist. Predstava, ki traja nekaj več kot 50 minut, bo v soboto, 17. julija ob 21.00 zaživela na trgu v Nabrežini v sklopu festivala Karsiart. Njena posebnost je jezikovna dostopnost, saj je popolnoma dvojezična.

Gledalci se bodo lahko naučili, kateri so prazniki, tradicije in ustanove ključnega pomena za slovensko skupnost v naši deželi, a tudi primerne uporabe in izgovorjave nekaterih besed. Šaljive in posodobljene priredbe slovenskih mitov, koristni priročniki za čim uspešnejšo »uporabo« osmic ali slovenskih nakupovalnih središč, nasveti za boljše medsebojno razumevanje v vsakdanjih situacijah so samo nekatera poglavja v dolgi vrsti zabavnih prizorov, v katerih se bo obmejni gledalec zlahka prepoznal in še toliko bolj zabaval. Pri koprodukciji z Glasbeno matico in kulturnim društvom Razseljeni sodelujeta tudi harmonikar Boštjan Zavnik (v živo) in igralec Alessandro Mizzi (na posnetkih).

Predstava je s prostim vstopom, rezervacija pa je obvezna na [email protected] ali 3664218001.

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj