NA ŠTIRI OČI…skladatelj Stefano Sacher!

Slovensko stalno gledališče

 

NA ŠTIRI OČI

POGOVORI IZ ZAKULISJA

V soboto, 9. januarja od 18.ure…STEFANO SACHER

Po dolgi vrsti režiserjev, dramatičark in igralcev, bodo spletni pogovori Slovenskega stalnega gledališča Na štiri oči prvič upoštevali skladatelja. V soboto, 9. januarja ob 18.00 bo namreč na vrsti zanimiv klepet s tržaškim skladateljem Stefanom Sacherjem, avtorjem izvirne glasbe za otroški muzikal Gregor in Silvija.

Sacher je diplomiral iz kompozicije, zborovskega in orkestrskega dirigiranja na konservatorijih v Vidmu, Trstu in Bologni. Izpopolnjeval se je na Norveškem in v Rimu pod mentorstvom Antonia Bibala in Hansa Wernerja Henzeja. Poučeval je na Zavodu Združenega sveta v Devinu in je umetniški vodja društva Mozart Italia, kjer je ustanovil mladinski orkester. Njegov opus obsega najrazličnejše skladbe, od scenske do komorne, simfonične in zborovske glasbe.

Po besedah režiserke Jasmin Kovic in dvojnem pogovoru z igralcema (Tina Gunzek in Blaž Popovski) bo nova uprizoritev SSG predstavljena tudi iz glasbenega zornega kota, ki je tudi bistveni element predstave. Skladatelj in dirigent bo spregovoril o glasbeni kulisi, o virih navdiha, a tudi o svojem delu, o odnosu do gledališča in do vloge glasbe v dramskih predstavah. V tem videointervjuju bo Sacher sedel za klavirjem in bo zaigral za gledalce nekaj motivov iz songov, ki jih v predstavi pojeta protagonista.

Pogovor bo opremljen s slovenskimi podnapisi in bo dostopen tudi po prvi objavi na facebook strani in youtube kanalu Slovenskega stalnega gledališča.

 

KAKO SE POVEŽEMO?

Direktno na fb Slovenskega stalnega gledališča, v soboto, 9. januarja, točno ob 18.00: https://www.facebook.com/teaterssg

 

NIMATE FACEBOOKA?

Kliknite na spodnjo povezavo, ki bo dostopna v soboto, 9. januarja, od 18.ure!

 

 

www.teaterssg.com  

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj