Pravljice za odrom – KAKO SO NASTALE GOSLI

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE

& NARODNA IN ŠTUDIJSKA KNJIŽNICA

 

PRAVLJICE ZA ODROM

 

KAKO SO NASTALE GOSLI

(romska pravljica)

bere: Danijel Malalan

 

v soboto, 10. aprila ob 17. uri

 

Kako so nastale gosli? Na to vprašanje bo odgovorila nova Pravljica za odrom Slovenskega stalnega gledališča, na sporedu v soboto, 10. aprila ob 17.uri. Tudi tokrat bo partnerstvo z oddelkom za mlade bralce pri NŠK ponudilo bolj »eksotično« izkušnjo: po norveški ljudski pravljici, bodo mali gledalci prisluhnili namreč romski zgodbi, ki v izvirniku nosi naslov »Sar uli i hegeduva«.

Založba Mladinska knjiga jo je izdala z ilustracijami Suzi Bricelj, ki bodo spremljale branje igralca Danijela Malalana. Otroci bodo lahko poslušali in brali zgodbo o fantu, ki bi želel poročiti princesko in zato pogumno kljubuje zahtevam krvoločnega in muhastega kralja. Na pomoč priskoči celo kraljica vil, s katero fant odkrije čudežno rešitev.

Video bo objavljen na kanalu youtube gledališča in na facebook strani sodelujočega Oddelka za mlade bralce NŠK. Dostopen bo 48 ur.

Zaradi uspeha niza pravljic na spletu, se SSG pripravlja na nadaljevanje lepe pobude.

 

 

POVEZAVA:

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj