SSG – Gejm in Tovarištvo

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE

VIKEND Z ANGAŽIRANIMI VSEBINAMI

GEJM V SOBOTO V SSG, TOVARIŠTVO V NEDELJO NA OPČINAH

Sedanji migrantski tokovi na balkanski poti in idealizem mladih upornikov izpred slabega stoletja so teme, ki jih bo Slovensko stalno gledališče obravnavalo konec tedna z gostujočo predstavo in gostovanjem lastne produkcije. V soboto, 11. decembra ob 20.00 bo na sporedu v Veliki dvorani izvenabonmajska predstava Gejm kolektiva Nova pošta. Besedilo je nastalo na podlagi pričevanj, zbranih v bazi podatkov Border Violence Monitoring Network. Koprodukcija Slovenskega mladinskega gledališča in Maske Ljubljana predstavlja zgodbe ljudi, ki so prepešačili pol sveta in jih dobrih sto kilometrov še loči do Evropske unije. Zadnji del poti, od Bosne in Hercegovine do cilja, imenujejo »gejm«, kar v angleščini pomeni igra. V tem primeru pa igra nima pravil, zakoni ne veljajo, policijska pooblastila so neomejena, nevarnosti vse večje, možnosti pa vse manjše. Režiser predstave je Žiga Divjak.  Enkratno gostovanje spada v sklop pobude Raz/seljeni in bo opremljeno z italijanskimi nadnapisi.

V nedeljo, 12. decembra ob 17.00 bo Slovensko stalno gledališče obiskalo Prosvetni dom na Opčinah, kjer bo na sporedu predstava Bidovec-Tomažič: Tovarištvo, ki je nastala v sklopu komemoracije prvega in drugega tržaškega procesa in v sodelovanju z VZPI ANPI. Predstava Patrizie Jurinčič Finžgar na originalen način pripoveduje o idealih mladih ljudi, ki so verjeli v spremembe v skrajno nenaklonjenih časih. Ferdo Bidovec in Pinko Tomažič sta emblematična primera tega političnega in ideološkega zagona, v katerem je avtorica predstave raziskovala mejo med junakom in človekom. V predstavi igrata Primož Forte in Nejc Kravos. Tudi ta predstava bo opremljena z italijanskimi nadnapisi.

Rezervacije sprejema blagajna SSG od torka do petka od 10. do 14. ure (tel. 040 2452616).

Gejm (foto zgoraj) in Tovarištvo (foto spodaj)

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj