SSG ODPIRA VRATA – najprej za najmlajše!

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE

ODPIRA VRATA Z DRUŽINSKIM ABONMAJEM

v soboto, 8. maja ob 17.00 v veliki dvorani

 

Otroci bodo prvi gledalci, ki bodo po dolgem zaprtju vstopili v veliko dvorano Slovenskega stalnega gledališča. Ponovni zagon dejavnosti bo v znamenju Družinskega abonmaja s predstavo Medved z miško na rami.

V soboto, 8. maja ob 17.uri bo ponovno zaživela prisrčna pravljica o prijateljstvu med skrajno drugačnimi, ki jo je Tadej Pišek napisal in režiral po motivih pesniškega opusa tržaškega pisatelja Miroslava Košute in z izvirno glasbo skladatelja Marjana Peternela.

Gledališče bo upoštevalo vse varnostne predpise, tudi glede omejenega števila gledalcev. Vstopnice so na voljo preko obvezne telefonske rezervacije na št. 040 2452616. Blagajna gledališča je odprta vsak delovni dan od 10. do 14. ure. Sledila bo 5. junija naslednja predstava Družinskega abonmaja in sicer pripoved o ljubezni do živali in o dobrem sosedstvu Na dvorišču, z besedami Ferija Lainščka in glasbo Lojzeta Krajnčana.

Ponudbo za otroke bo v mesecu maju nadgradila tudi druga serija spletnih pravljic niza Pravljice za odrom. Tokrat bodo srečanja v sodelovanju z Oddelkom za mlade bralce pri NŠK potekala ob nedeljah dopoldne (z možnostjo ogleda do torka dopoldne). Igralka Nikla Petruška Panizon bo 9., 16. in 23. maja ob 11.00 prebrala tri ljudske pravljice: prva bo kubanska Čarovničin dvorec, nakar bosta sledili dve slovenski, Boter Petelin in njegova zgodba ter Zlata ribica. Pravljice bodo na voljo na youtube kanalu SSG.

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj