Začenja se goriška sezona SSG – MARLENEDITH v ponedeljek, 6. decembra

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE

ZAČETEK NOVE SEZONE V GORICI

 

Stefania Seculin, Graziana Borciani

Marlenedith

avtorski projekt

nastopajo

Stefania Seculin, Graziana Borciani in Danijel Malalan

klavir: Lamberto Lipparini

ponedeljek, 6. december, ob 20.00

v KC Lojze Bratuž

 

Stoječe ovacije publike so v četrtek pozdravile začetek sezone Slovenskega stalnega gledališča v Trstu in navdušenje je nagradilo predstavo MarlenEdith, ki je z glasbo in prepletom zgodb dveh legendarnih žensk ovrednotila talent dveh izvrstnih pevk, igralca in pianista.

»MarlenEdith je trenutek poslušanja, da se nahranimo s poezijo, glasbo in emocijami – tistimi, ki nam jih lahko prenesejo samo polni življenji, kakršni sta bili življenji Marlene Dietrich in Edith Piaf. V njiju je vse. Katerikoli odtenek, ki pripada katerikoli ženski. Strast, strah, samota, vdanost, pogum, čutnost, zagrizenost, frustracije. Živeli sta polno in prav tako polno sta se predajali svojemu občinstvu, svojim sanjam, svojim ljubeznim .« – pišeta avtorici in protagonistki predstave, Graziana Borciani in Stefania Seculin, ki v glasbi in besedah (podaja jih igralec Danijel Malalan) pripovedujeta o iskrenem prijateljstvu teh dveh temperamentnih umetnic. Intimno, sporočilno predstavo vseskozi sooblikuje pianist Lamberto Lipparini.

Stefania Seculin izhaja iz mednarodnih izkušenj na področju muzikala, je vokalistka in je diplomirala na priznani šoli za glasbeno gledališče Bernstein School of Musical Theater. Graziana Borciani je članica uveljavljene glasbeno-gledališke skupine Oblivion, poučuje petje in je velikokrat sodelovala v kabarejskih in televizijskih produkcijah. Uprizoritev je nastala s podporo Fundacije CRTrieste.

Glasbeno-gledališko doživetje bo v ponedeljek, 6. decembra ob 20.00 odprlo goriško sezono SSG v dvorani Kulturnega centra Lojze Bratuž. Ponedeljek bo tudi zadnji dan abonmajske kampanje: nakup abonmaja omogoča letos rezervacijo ogleda uspešnega muzikala Kiss me Kate v HNK na Reki. Z upoštevanjem novih pogojev, bo vstop v dvorano možen izključno s PC potrdilom (super green pass). Za rezervacijo morebitnega prevoza zainteresirani lahko pokličejo na št. 0481 33288.

foto SSG/ Luca Quaia

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj